Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Μπούρινος 6ο "Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Κοζάνης-3η συνάντηση χορωδιών 2013"

 

 

 



 

 

Μπούρινος 6ο τεύχος, 2014. Ετήσια έκδοση του Επιμορφωτικού Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου "Ο Μπούρινος"


53. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ- 3η συνάντηση χορωδιών 2013

 

Μια όμορφη εκδήλωση διοργάνωσε για τρίτη χρονιά  ο δραστήριος Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Κοζάνης (έτος ιδρύσεως 1997) με συνδιοργανωτή την εκκλησιαστική επιτροπή του Αγίου Αθανασίου την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα “ΦΙΛΙΠΠΟΣ” της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης με τίτλο “3η συνάντηση χορωδιών”.  Όλες οι χορωδίες απέδωσαν άριστα τα προγράμματά τους και καταχειροκροτήθηκαν από το πολυπληθές κοινό.  Ο Σύλλογος Αγίου Αθανασίου τίμησε την κάθε χορωδία με αναμνηστικό δίπλωμα και ανθοδέσμη. Ακολούθησε δεξίωση των συμμετεχόντων στο στέκι του συλλόγου που βρίσκεται στη γειτονιά του Αγίου Αθανασίου, το οποίο παραχωρήθηκε από το Δήμο Κοζάνης το 2007.

Χορωδίες: Συμμετείχαν  οι χορωδίες του Ιστορικού – Λαογραφικού Συλλόγου Λευκόβρυσης “Ο Διγενής Ακρίτας”, ο  Μορφωτικός Όμιλος Βελβεντού  “Ο ΠΙΕΡΙΟΣ ”, ο  Μορφωτικός Ομίλος Σερβίων “ τα Κάστρα ”, ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Κρόκου “Ιωακείμ Λιούλιας”.

Ο Πολιτιστικός Συλλόγου του Αγ. Αθανασίου ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης μας τραγούδησε τα τραγούδια Καλώς ανταμωθήκαμε, Στη Δύση, Όλα τ’ άρμενα αρμενίζουν, Μάναμ΄ ήρθε η Άνοιξη, Τα νιάτα, Κάτω στον κάμπο τον πλατύ με μαέστρο το Βαγγέλη Βέτα και μουσικούς το Βασίλη Βασιλειάδη και Σάκη Γάτα.

            Χαιρετισμοί: Χαιρέτησαν ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κοζάνης κ. Ιωάννης Σόκουτης, ο αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης Π.Ε Κοζάνης κ.Παπαϊορδανίδης Γιάννης, ο δήμαρχος Βελβεντού-Σερβίων Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Οργανισμού πολιτισμού του Δήμου Χάρης Γελαδάρης. Παρέστησαν και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου Νίκος Βλάχος (για περιοχές Ελίμειας,Αιανής) και Γιώργος Κάτανας (δημοτική αστυνομία). Την εκδήλωση παρουσίασε η Γραμματέας του συλλόγου κ.Γιώτα Μανταλά.

Στους χαιρετισμούς δόθηκαν τα συγχαρητήρια στο σύλλογο που με τη σημερινή δραστηριότητά του δίνει τη δυνατότητα να αφουγκραστούμε την παράδοση, να ακουστεί η καλή μουσική, το έντεχνο χορωδιακό τραγούδι. Αξιοπρόσεκτη είναι η  συμβολή του συλλόγου στην πολιτιστική αναβάθμιση και πρόοδο της γειτονιάς, με τις πλούσιες και ποικίλες δραστηριότητες όπως η λειτουργία χορευτικών τμημάτων, σχολή γονέων, ομάδα σκάκι, ζωγραφική, συνολικά τριάντα τμήματα.  

Αυτή  η προσπάθεια του συλλόγου να διατηρεί την παράδοση, να την μεταλαμπαδεύει στους νέους της περιοχής,  πρέπει να έχει συνέχεια, να εκτιμηθεί και να τύχει βοήθειας από την τοπική κοινωνία και τους θεσμικούς παράγοντες.

Μία άλλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2013 η οποία έφερε κοντά τον κόσμο της γειτονιάς ήταν η 1η γιορτή σούπας (μανιταρόσουπα,χταποδόσουπα) η οποία διανεμήθηκε δωρεάν. Την όμορφη και καινοτόμα εκδήλωση με τίτλο «Θεραπεύουμε την όρεξη μας, ζεσταίνουμε τις καρδιές μας, γνωριζόμαστε στη γειτονιά».  διοργάνωσε το διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο το Γιάννη Λαμπρόπουλο, την αντιπρόεδρο Ζωή Μπακατάρη, τη Γραμματέα  Βασιλική Λότσιου, τον ταμία Ιωάννη Βουλγαρίδη και Δημοσίων Σχέσεων Κων/νο Δαβάνη.

Ακόμη στα γραφεία που παραχωρήθηκαν από το Δήμο Κοζάνης διατηρούν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, ευρωπαϊκών χορών, τμήματα εκμάθησης ζωγραφικής. Συμμετέχει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου με άναμμα φανού, παρέλαση αρμάτων, χορός. Σημαντική εκδήλωση το υπαίθριο πανηγύρι που πραγματοποιείται το τέλος Αυγούστου εκάστου έτους στην αυλή του  δημοτικού σχολείου της γειτονιάς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου