Κυριακή 27 Απριλίου 2014

16. ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ



16. ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ




Ο τόπος των Γρεβενών προικισμένος με απέραντα βοσκολίβαδα, δασοσκεπείς εκτάσεις κυρίως στον ορεινό όγκο, καλλιεργούμενα οροπέδια  με δημητριακά, βιομηχανικά φυτά  στο πεδινό μέρος, οι υδάτινοι πόροι,  αποτέλεσαν  οι κύριοι συντελεστές της οικονομικής ανάπτυξης. Οι κάτοικοι ασχολήθηκαν και σήμερα ακόμη με την εκτροφή αιγοπροβάτων, βοοειδών παρήγαγαν και παράγουν αρίστης ποιότητας  κτηνοτροφικά προϊόντα όπως το τυρί, κρέας. Παλιότερα αξιοποιούσαν το γίδινο και πρόβειο μαλλί για την παρασκευή ρουχισμού, υφαντών, κλινοσκεπασμάτων. Πολλοί κάτοικοι ασχολήθηκαν με την υλοτομία, με την αξιοποίηση του δασικού πλούτου.



Ανθίζουν σήμερα η μελισσοκομία, τα καταστήματα εστίασης με τα παραδοσιακά εδέσματα της σουγλιμάδας με πρόβειο και χοιρινό κρέας, τα μανιταροπροϊόντα, τα βιολογικά προϊόντα, η αμπελουργία, ο τουρισμός με προορισμό το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο, οι ομορφιές των χωριών μας με τα δεκάδες τουριστικά καταλύματα, τα θρησκευτικά μνημεία, το Παλαιοντολογικό Μουσείο της Μηλιάς.  Δε λείπουν και οι δραστηριότητες του δευτερογενούς τομέα όπως η εκμετάλλευση του βιομηχανικού αργίλου στην Κνίδη, τα ηλιακά πάρκα,οι αλευρόμυλοι. Οι υπηρεσίες που παρέχουν οι επαγγελματίες πρέπει κι αυτές να αναδειχτούν.



Οι παραγωγοί, οι επαγγελματίες, οι άνθρωποι που συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας  θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τις δραστηριότητές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου