Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΔΑ ΒΡΑΣΤΗ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ “Ο ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ”


Πραγματοποιήθηκε στον Έξαρχο Γρεβενών το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011 η 4η Συνεστίαση του συλλόγου με το παραδοσιακό έδεσμα “ γίδα βραστή με σιταρίσιο γλυκό τραχανά” συνοδευόμενο με κατσικίσιο τυρί. Οι τέσσερις γίδες ήταν προσφορά των κτηνοτρόφων κ.κ. Αθανάσιου Γκανέτσα από Κεφαλόβρυσο Ελασσώνας, του Βασίλη Κοκόγια από Δαφνερό Σιατίστης και του Κώστα Κούτσικα από Χρώμιο. Το ψωμί μας το διέθεσε το αρτοποιείο Γρεβενών του κ. Χατζηπαρασίδη Γιάννη. Όλους τους παραπάνω χορηγούς τους ευχαριστούμε θερμά και ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο που η οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα περιορίζει τέτοιες προσφορές προς το κοινωνικό σύνολο, προς τους ενεργούς συλλόγους μιας και κυριαρχεί σήμερα το εγώ, ο ατομισμός, η ανασφάλεια.

Ο σύλλογος ευχαριστεί όλους τους παραβρεθέντες στην εκδήλωση που παρά την έντονη, συνεχή βροχόπτωση ήλθαν κοντά μας και συμφάγαμε με το φαγητό που μεγαλώσαμε, που μας θύμισε τις παλιές εποχές που οι γονείς μας φρόντιζαν να μη μας λείψουν ο τραχανάς, τα πέτουρα, η αλευρά, το τυρί, τα αυγά, το κρέας, τα όσπρια όλα οικογενειακής παραγωγής.

Μεταξύ των παραβρεθέντων ο δάσκαλός μας κ. Χρήστος Μπούρτσος, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γρεβενών ο κ. Γιώργος Ουζουνίδης , ο ταμίας του συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης κ. Αθανάσιος Λότσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου