Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

(6Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ) ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΟΜΥΛΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΙΝΟΥ (9-8-2009)



ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΟΜΥΛΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΙΝΟΥ (6Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ-ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ-ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ "Ο ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ").

Στις 9 Αυγούστου 2009 20 ορειβάτες του χωριού ανεβήκαμε στον αερόμυλο του Μπούρινου. Η ανάβαση είχε διάρκεια πάνω από δύο ώρες. Στα χαλάσματα του αερόμυλου πήραμε τον καφέ μας. Εκεί βγήκαμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες. Η ανάβαση ήταν δύσκολη. Δεν υπάρχουν μονοπάτια. Η νυκτερινή βροχή έκανε το τοπίο εχθρικό προς εμάς.

Αποζημιωθήκαμε όμως με την επιστροφή μας. Στο χωριό στήθηκε η κοινή τράπεζα για ορειβάτες και χωριανούς. Ο συμπατριώτης μας ο Ν. Θεοδωρίδης πρόσφερε σε όλους μέλι γινωμένο από τα σπάνια αγριολούλουδα του Μπούρινου.

Ο γράφων διέθεσε 6 λίτρα βιολογικό τσίπουρο τριπλής απόσταξης από αμπέλι αράντιστο, αλίπαστο επί δεκαετία. Οι γυναίκες του χωριού από τα χαράματα άρχιζαν να ετοιμάζουν τους εκλεκτούς μεζέδες από τους λαχανόκηπους του χωριού. Υπήρχε ποικιλία εδεσμάτων.

Ο Νίκος ο Στεργιόπουλος ο μεγαλύτερος ορειβάτης, 72 ετών, είχε φροντίσει να φέρει μεγάλη ποσότητα ροδακίνων από το αγρόκτημά του στο Λουτρό της Ημαθίας. Στο γιορτινό τραπέζι συνέφαγαν μαζί μας ο αντινομάρχης Δημήτριος Παλέγκας (από Ιτέα Βεντζίων) κι ο νομαρχιακός σύμβουλος Τιμολέων Κοψαχείλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου