Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Για τον εκλιπόντα Γιάννη Τσαβδαρίδη από Ποντινή Γρεβενών

 


 

 Γιάννης Τσαβδαρίδης

Για τον εκλιπόντα Γιάννη Τσαβδαρίδη από Ποντινή Γρεβενών"

Το 2008 έθεσα ως σκοπό την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας των Βεντζίων, Γρεβενών, Κοζάνης. Μία απόπειρα υλοποίησης του στόχου από τη θέση του Γραμματέα του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης απέτυχε (Μάιος 2008). Λίγους μήνες αργότερα τον Ιούλιο ο τοπικός σύλλογος του χωριού μου, Έξαρχος Γρεβενών,  ενεργοποιείται (ανενεργός από το 1990), αναλαμβάνων την προεδρία.

    Ο προσωπικός μου μύθος, η έκδοση ετήσιου περιοδικού μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Απευθύνθηκα σε Γρεβενιώτες (Βεντζιώτες) επιχειρηματίες με δραστηριότητα την πόλη της Κοζάνης. Ανταποκρίθηκαν οι Ανδρέας Μπιμπίκας εργολάβος οικοδομών, Δημήτριος Βήτας Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής (Βάρης), Δήμζας Αθανάσιος Τυροκομικά (Νεοχώρι-Παναγία), Νατσιόπουλος Ιωάννης DISECNIO (Ιτέα), Δόμηση (Χρώμιο), Κέντρο τύπου Αφοι Πιπερά (Δαφνερό), Καφέ Ιντερνετ «Πλήκτρο» Γιώργος Κοκόγιας (Δαφνερό), Καφέ «Πάρης» (Έξαρχος), Vodafone, Μαίρη Γκουτζιαμάνη (Έξαρχος). Τέλος οι Ποντινιώτες Λάζαρος Αντωνιάδης DREAMS, Ιωάννης Τσαβδαρίδης “Αμορίνο”.

    Συνολικά εκδόθηκαν έξι τεύχη με αντίστοιχες σελίδες 68,80,80,96,160,96. Στα έξι τεύχη παρέμειναν χορηγοί οι Λάζαρος Αντωνιάδης και ο εκλιπών Γιάννης Τσαβδαρίδης (πρωί Παρασκευής 8 Ιανουαρίου 2021, σε ηλικία 62 ετών).

    Ο Γιάννης ασχολήθηκε με το γλυκό από το 1986, στο μικρό κατάστημα Π.Χαρίση 3. Με εργατικότητα, σύνεση, τόλμη δημιούργησε τα Ζαχαροπλαστεία Αμορίνο α)Γκέρτσου Κωνσταντίνου &Αριστοτέλους Κοζάνη β) Ιπποκράτους & Μακεδονομάχων, Κοζάνη.

    Αρκετά δοτικός συνέβαλε τα μάλα στην πολιτιστική κίνηση της Κοζάνης.   

    Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του Γιάννη, Ελένη Γιαννακίδου από Ποντινή. Εύχαρις και καλοσυνάτη, η Ελένη, πάντα μας έκανε τα γενέθλια από το 1994 για πέντε έτη για το γιό της Ηλία, στο χώρο του σχολείου, μιας και τον είχα μαθητή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά του Γιάννη: τον Ηλία, το Βαλάντη.

Βασίλης Αποστόλου

Έξαρχος 10 Ιανουαρίου 2021

 

 Μήνυμα της Σελίδας amorino 11/1/2021


Αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθύνουμε ένα ειλικρινές & μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τα συλλυπητήρια μηνύματα σας & για κάθε είδους θερμή & αυθόρμητη εκδήλωση συμπαράστασης στο βαρύ μας πένθος για την αιφνίδια απώλεια του πολυαγαπημένου μας ΓΙΑΝΝΗ.
Τιμή μας να σας νιώθουμε κοντά μας με κάθε τρόπο στο μεγάλο του ταξίδι.
Νιώθουμε βαθιά συγκίνηση & ευγνωμοσύνη.
Ευχόμαστε σε όλους σας υγεία & μακροημέρευση.
Σας ευχαριστούμε πολύ ξανά.
Η οικογένεια του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου