Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

1οΔημοτικό Σχολείο Κοζάνης-Γ.Κονταρής - Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων

 

 

 Από το βιβλίο του Βασίλη Αποστόλου "1ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης-Γ.Κονταρής 1900-2011" Κοζάνη 2011 σελίδες 208

 

26. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΌΝΩΝ «Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ»

 

«Το Α΄Δημοτικό Σχολείο κάλεσε σε συγκέντρωση τους γονείς και ο δάσκαλος Ιωάννης Μπόζιος ανέπτυξε με σαφήνεια το θέμα “Συναίσθημα της Κατωτερότητας”. Μετά το πέρας της ομιλίας πολλοί γονείς έλαβαν το λόγο κι έδωσαν αφορμή να συζητηθούν διάφορα θέματα ως το θέμα της επίβλεψης των μαθητών κατά τας εκτός των σχολείων ώρας και ομοφώνως επεκροτήθη η ιδέα του διορισμού παιδονόμου και της ιδρύσεως Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών.

Εξελέγη προσωρινή Επιτροπή εκ των κ.κ Ευστ. Γούλατη Δ/ντού της Αστυνομίας. Γ. Γιαννουλάκου τραπ. υπαλλήλου. Εμμ. Δαρδούφα εμπόρου, Ηλ. Ταβουλαρίδου δια την επεξεργασία του Καταστατικού και την υποβολή τούτου στο Πρωτοδικείου για έγκριση.  Ο Διευθυντής του σχολείου Δημ. Παπαδημητρίου (Δ.Μ 11-2-57).

            Ο σύλλογος γονέων με την επωνυμία «Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ» ιδρύθηκε στις 20-10-61.

 


Διοικητικά Συμβούλια.

1965. Πρόεδρος Λιάκος Αθανάσιος δικηγόρος, αντιπρόεδρος Ελένη σύζυγος Ευριπίδη Μπλιούρα οικοκυρά, Γεν. Γραμματέας Σταύρος Τσιρόζης υπάλληλος Α.Τ.Ε, ταμίας Μπαλούμης Βασίλειος υπάλληλος, μέλος Μπόζιος Ιωάννης δημοδιδάσκαλος  διευθυντής σχολείου.

1971. Πρόεδρος Κούγιας Φιλόλαος του Χαρίλαου ιατρός, αντιπρόεδρος Ξανδάκης Κων\νος του Σταύρου χημικός ΛΙΙΠΤΟΛ, Γ. Γραμματέας Δακής Κων\νος του Γεωργίου δικηγόρος, ταμίας Βούρκας Ιωάννης του Γρηγορίου  βιβλιοχαρτοπώλης, μέλος Σιώζιος Αθανάσιος διευθυντής σχολείου.

1972. Πρόεδρος Παπακυρίλου Μηνάς ιατρός, αντιπρόεδρος Διαμαντόπουλος Μιχαήλ πολιτικός υπομηχανικός, Γενικός γραμματέας ο κ Χριστόδουλος Κουτσούλας δικηγόρος, ταμίας ο Νικόλαος Χασάπης βιομήχανος.

1973. Πρόεδρος Παπακυρίλου Μηνάς ιατρός αντιπρόεδρος, Διαμαντόπουλος Μιχαήλ πολιτικός υπομηχανικός, ταμίας Χασάπης Νικόλαος βιομήχανος, Κοταρίδης Ευστάθιος γραμματέας, Στάθη Βασιλική Δ/ντρια του σχολείου.

1975.  Πρόεδρος Μιχ. Κουρκούτας, Αθαν, Βλάτσας αντιπρόεδρος, Νικόλαος Χασάπης ταμίας, Γεώργιος Δραγατσίκας γραμματέας και το Νικόλαος Χατζάρας μέλος.

1978. Πρόεδρος Ηλιάδης Δημήτριος καθηγητής. Καραμάρκος Αθανάσιος, Γ. Γραμματεύς καθηγητής. Τσιμπέρης Ιωάννης έμπορος, Σιώζιος Γεώργιος δάσκαλος. Ψήφισαν 97 με αριθμό μελών 150

1979. Πρόεδρος Ηλιάδης Δημήτριος  καθηγητής, Δημουδιάς Ιωάννης έμπορος αντιπρόεδρος, Καραμάρκος Αθανάσιος Γ.Γραμματέας έμπορος και το Σιώζιος Γεώργιος μέλος δάσκαλος.

1987. Πρόεδρος Τσιάρας Γεώργιος, Αντιπρόεδρος Γαζής Αλέξιος, Γεν. Γραμματέας Γεωργίου Δήμητρα, Ταμίας Κωδουνάς Ιωάννης, Ειδ. Γραμματέας Παπαδοπούλου Χάιδω, Μέλη: Μπυστάκα Μαρία και Ευαγγέλου Δημήτριος.

1982

* Οι πρόεδροι των συλλόγων γονέων κηδεμόνων του 1ου Δημ. Σχολείου Θ. Τσιαΐρης και 12ου  Δ. Σ.  Σ. Δοδόπουλος από κοινού με έγγραφο προς το Νομάρχη σχετικά με τη συστέγαση των σχολείων τονίζοντας τα μειονεκτήματα λειτουργίας των σχολείων επισημαίνουν τη μειωμένη απορροφητικότητα των μαθητών στη Διδασκαλία μέχρι και 50% λόγω της πρωινής εργασίας αμφοτέρων των γονέων παραμένουν τα παιδιά στα σπίτια απροστάτευτα και αδιάβαστα. Τονίζουν ότι οι Επιθεωρητές των Δημ. Σχολείων τους ανέφεραν ότι η μεταστέγαση του 12ου Δημ. Σχολείου δύναται να γίνει στο κτίριο του 5ου Δημ. Σχολείου όπου στεγάζεται το 4ο Γυμνάσιο το οποίο κατά πληροφορίες πρόκειται να μεταστεγασθεί στο νέο κτιριακό συγκρότημα των Γυμνασίων (25-10-82).

* Στις 12 Δεκεμβρίου 1984 σε Γενική Συνέλευση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημ. Σχολείου, υπογραφές 105, σχετικά με τη συστέγαση του 1ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου επισημαίνουν. Από 20 ετίας και πλέον φιλοξενεί το 12ο δημ. Σχολείο (από την ημέρα της ίδρυσής του). Τονίζουν ότι η αφομοίωση των μαθημάτων από τους μαθητές κατά τις  απογευματινές ώρες είναι εκείνη το 60% της πρωινής φοίτησης, καθ’ ότι το μυαλουδάκι των παιδιών τις πρωινές ώρες είναι πιο καθαρό, ενώ το μεσημέρι-απόγευμα τα παιδιά είναι κουρασμένα από το πρωινό διάβασμα, το παιχνίδι και το τελευταίο επισφράγισμα το μεσημεριανό φαγητό με αποτέλεσμα οι μαθητές μάλλον να κοιμούνται στο θρανίο παρά να παρακολουθούν το μάθημα. Απογευματινή βάρδια ισχύει μόνο στο σχολείο τους. Καταλήγοντας τονίζουν ότι δεν αντιδικούν με το 12ο δημ. Σχολείο ούτε με κανένα άλλο, απλώς επιθυμούν ίση μεταχείριση για αποδοτικότερη φοίτηση των παιδιών στο Α΄ δημ. Σχολείο.

            *Το 1988 ο πρόεδρος του συλλόγου Γεώργιος Σωτηρίου και η Γραμματεύς Δήμητρα Γεωργίου προτείνουν να μεταστεγασθεί το 12ο Δημοτικό Σχολείο σε κάποιο από τα διδακτήρια, που βρίσκονται πλησίον του τομέα του όπως 3ο,4ο, 9ο

*Συμμετείχε στην εκδήλωση παρουσίαση των βιβλίων του δασκάλου του Δημ. Σχολείου Γ.Κονταρής Βασίλη Αποστόλου «ΠΡΟTΟΜΕΣ-ΑΝΔΡΙΑΝΤΕΣ-ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ» και

OI ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΕΛΙΤΣΗς ΤΟ 1922” που πραγματοποιήθηκε στο Κοβεντάρειο στις 17 Δεκεμβρίου 2006.

2008-2009

*Με την έναρξη του σχολικού έτους καλωσόρισαν τους μαθητές με γλυκίσματα και ένα τετράδιο στους μαθητές της Α΄τάξης.

*Αποκριάτικος χορός στο κέντρο AVANTSO. Δόθηκε δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να διασκεδάσουν, να υποδυθούν τους αγαπημένους ήρωες.

*Στις 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας επίσκεψη γνωριμίας δασκάλων της Ευρώπης με το πρόγραμμα “COMMENIUS

Προσφέρθηκαν εδέσματα, κούπες από το σύλλογο διαφορετικού χρώματος  για άρρενες και θήλεις, DVD, βιβλίο για την Κοζάνη στην Αγγλική γλώσσα και ένα κομπολόι από τα Οπτικά Κάτανα.

*Στις 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 6 η ώρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο σχολείο διάλεξη από τον Ειδικό Επιμελητή Ανηλίκων κ. Σαββουλίδη Παναγιώτη με θέμα “Η Παιδαγωγική πολιτική ως απάντηση στις προκλήσεις των καιρών”. Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση του Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας της Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Κοζάνης κ. Γρηγοριάδη Αντώνιο και το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Με την είσοδο των γονέων στην εκδήλωση η πρόεδρος του συλλόγου Λαρδούτσου Ειρήνη πρόσφερε γλυκίσματα  με ευχές για τις Απόκριες.

Ο κ. Σαββουλίδης μίλησε για την κοινωνικοποίηση του παιδιού τι πρέπει να κάνουμε και τι να αποφεύγουμε, τα χαρακτηριστικά των παιδικών ηλικιών, τις σχέσεις γονιών και παιδιών για το εκπαιδευτικό σύστημα. Ήταν μία εκδήλωση χρήσιμη με πολλαπλές ωφέλειες στους γονείς των μαθητών του σχολείου.

*Συμμετοχή στο Καρναβάλι  με άρμα (Όλοι διαφορετικού –όλοι ίσοι).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου