Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

1ο Δημοτικό Κοζάνης-Γ.Κονταρής "Επέκταση του σχολείου"

 

 

  

 

Από το βιβλίο του Βασίλη Αποστόλου "1ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης-Γ.Κονταρής 1900-2011"

                                           Κοζάνη 2011

Κεφάλαιο  20. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει το σχολείο είναι η έλλειψη επαρκών χώρων για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Το διδακτικό προσωπικό του σχολείου, οι γονείς επισημαίνουν το πρόβλημα. Προτάσσουν σχετικό αίτημα προς τη δημοτική αρχή. 


            Ο Διευθυντής του σχολείου Σ. Ιορδανίδης στις 12 Ιουλίου 1984 με έγγραφο στο δήμαρχο επισημαίνει το πρόβλημα. Αναφέρει ότι με το  Διάταγμα Ρυμοτομίας (4-7-29), που τροποποιήθηκε με το αριθμ. 18945/75 Διάταγμα, η δυτική οικοδομική γραμμή του οικοδομικού τετραγώνου του Α΄ Δημοτικού σχολείου Κοζάνης θέτει εκτός δόμησης τμήμα του διδακτηρίου, της αποθήκης και όλων των κτισμάτων των αφοδευτηρίων. Σύμφωνα με τα παραπάνω η ρυμοτομία αυτή εμποδίζει την επέκταση του διδακτηρίου, που είναι απαραίτητη για τη στέγαση των πεντακοσίων μαθητών των Σχολείων 1ου και 12ου Κοζάνης, που στεγάζονται στο ίδιο διδακτήριο. Ζητά να μεταφερθεί η οικοδομική γραμμή του οικοδομικού τετραγώνου δυτικότερα, προκειμένου να επεκταθεί το διδακτήριο με την προσθήκη τεσσάρων νέων αιθουσών.                             Τελειώνοντας ο κ. Ιορδανίδης αναφέρει: «Κάνουμε έκκληση σε σας προσωπικά και σ’ όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να δεχθείτε την πρότασή μας και να κινήσετε τη διαδικασία για την τροποποίηση. Πιστεύουμε πως τη χειρονομία σας αυτή θα την εκτιμήσουν όλοι οι γονείς των μαθητών του Σχολείου».

Ανάλογο έγγραφο εστάλη προς τον Επιθεωρητή των Δημοτικών Σχολείων από τον πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Ανέστη Ραφαηλίδη και πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Θωμά Τσαΐρη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου