Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

21. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑ 2012

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΩΝ 2012


Γράφει ο Βασίλης Αποστόλου





Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης, στα τρία χρόνια της λειτουργίας του, πραγματοποίησε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 την εικοστή πρώτη παρουσία. Ήταν μία χορευτική παράσταση στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Κοζανίτικης Αποκριάς με διοργανωτή το Δήμο Κοζάνης.


Ήταν μία παράσταση που τα είχε όλα. Τα χαρούμενα πρόσωπα, τα αξιοθαύμαστα σώματα, οι εντυπωσιακές στολές, η μουσική με το συγκρότημα του Αλέξη Κασιάρα, το τραγούδι του Στέλιου Πουρνάρα διαχύθηκαν στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Οι πολυπληθείς θεατές μαγεμένοι από το βιολί, το κλαρίνο, το τραγούδι, παρακολουθούσαν χαρούμενοι, γελαστοί την όλη εκδήλωση ξεχνώντας για λίγο την καθημερινότητα με τα ποικίλα προβλήματα διαβίωσης. 

Προσωπικά συγχαίρω τους χορευτές που δείχνουν μια συνοχή, μία μοναδική ομάδα που με καθοδηγητή το χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Μπουκάλη επιτελούν το θείο έργο της διάσωσης της χορευτικής, μουσικής παράδοσης.

Τα τραγούδια που χόρεψαν ήταν: Μια μικρή κοντούλα. Κίνικ. Θάλασσα καμωματού. Γιάντα γιαϊτοπούλα. Εσείς βουνά των Γρεβενών. Εσείς πουλιά πετούμενα. Κολοβός. Αρβανιτόβλαχα. Νάχα κρασάκι να΄πινα. Συγκαθιστό-Μπεράτ-Γύρισμα

http://syllogosgreveniotonkozanis.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου