Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

18.. Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ



Στις φωτογραφίες από την αντιπροσωπεία του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης. Στο μέσο της προτομής του Αιμιλιανού το στεφάνι που κατατέθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Την Παρακευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 ο οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος αφίχθη στα Γρεβενά, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από το μαρτυρικό θάνατο του Μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αιμιλιανού. Τον καλοσώρισαν ο δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο Περιφερειάρχης Δ.Μακεδονίας κ.Γεώργιος Δακής και ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ.Σέργιος.Παραβρέθηκαν πολλοί σύλλογοι και μεταξύ αυτών α Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης 'O Αιμιλιανός" και σύμπας ο λαός των Γρεβενών.

Το Σάββατο το πρωί επισκέφθηκε τη Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Νικάνορος όπου και τέλεσε δοξολογία. Το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης περιόδευσε στον Εθνικό Δρυμό της "Βάλια Κάλντα". Την Κυριακή χοροστάτησε στην Πατριαρχική και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό των Γρεβενών όπου και τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του Εθνομάρτυρος Αιμιλιανού.


Τη Δεσκάτη επισκέφθηκε ο Πατριάρχης στις 19 Σεπτεμβρίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου