Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα Κοζάνη 2016



Χριστούγεννα Κοζάνη 2016

Γράφει  ο Βασίλης Αποστόλου

                  Πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου, μετά το πέρας του εσπερινού του πολιούχου της πόλης του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κ.κ Ιερωνύμου,   η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου για πρώτη φορά στην ανακαινισμένη πλατεία Νίκης της Κοζάνης (εγκαίνια πλατείας 10/4/2016) ενώπιον πληθώρας κόσμου πασών των ηλικιών κύρια μικρών παιδιών από το δήμαρχο της πόλης κ. Λ.Ιωαννίδη.  
                 Ευχές για τις άγιες χρονιάρες μέρες προς τον κόσμο απεύθυναν ο δήμαρχος κι ο περιφερειάρχης Δ.Μακεδονίας κ.Θ.Καρυπίδης. Ήταν μία φαντασμαγορική εκδήλωση που τα είχε όλα: κόσμος, φωταγωγημένα το καμπαναριό (έτος ανέγερσης 1855), το δημαρχείο, τα καταστήματα, σπιτάκια με πολύχρωμο φωτισμό στην πλατεία, άγιοι βασίληδες, πολύχρωμα μπαλόνια, παιδότοπος με κούνιες. Παρά το έντονο κρύο η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. 
                 Πριν το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου μικροί μαθητές του δημοτικού ωδείου Κοζάνης τραγούδησαν τι άλλο χριστουγεννιάτικα τραγούδια.  Μετά τη λαμπρή φωταγώγηση ακολούθησαν πυροτεχνήματα τα οποία εκτοξεύονταν από το σημείο αναφοράς της πόλης το καμπαναριό του Αγίου Νικολάου. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με μουσική και τραγούδια που απέδωσαν οι καλλιτέχνες Μύρωνας Στρατής και Ήβη Αδάμου σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα. Καλές γιορτές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου