Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

4. ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ 10-2-2010



4. ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ”
Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ”
Γράφει ο Βασίλης Αποστόλου, γραμματέας του συλλόγου

Τι έπρεπε να γίνει: Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του συλλόγου μας την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 το χορευτικό μας θα έδιδε παράσταση στην κεντρική πλατεία της πόλης στα πλαίσια της κοζανίτικης Αποκριάς. Για τον ίδιο σκοπό, θα ακολουθούσε το χορευτικό του πνευματικού κέντρου του δήμου Μετσόβου καλεσμένοι του συλλόγου μας. Αμέσως μετά, σειρά θα πραγματοποιούνταν η “ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ” στο χώρο του φανού της “ Γιτιάς” με την ορχήστρα του Απόστολου Κασιάρα. Στον ίδιο χώρο συμπληρωματικά θα ψηνόταν ποσότητες χοιρινού κρέατος με τη μορφή της σουγλιμάδας. Η έντονη συνεχής ολοήμερη βροχόπτωση ακύρωσε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις.
Τι έγινε: Δεν ακυρώσαμε την προσέλευση των εκλεκτών καλεσμένων μας. Έτσι το τεσσαρακονταμελές σχήμα του χορευτικού του πνευματικού κέντρου του δήμου Μετσόβου ντυμένο με τις παραδοσιακές στολές ήλθε στην πόλη μας. Εκείνο που έπρεπε να κάνουμε και το κάναμε ήταν να τους οδηγήσουμε στο σημείο αναφοράς της Κοζάνης “Στο Ιστορικό-Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης” του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης. Κατά την περιήγηση τους μιλήσαμε για το ιστορικό του μουσείου, για την ιστορία της πόλης. Όλοι τους ενθουσιάστηκαν για την αρτιότητα και τον πλούτο των εκθεμάτων. Η γυμνάστρια Μαριλένα Τζαλονίκου καταγοητευμένη από τη μοωαδικότητα του μουσείου τόνισε « δεν υπάρχει αλλού τέτοιο Μουσείο θα εισηγηθώ πραγματοποίηση επίσκεψης των μαθητών του σχολείου μου στο συγκεκριμένο μουσείο».
Στη συνέχεια τους προσφέραμε καφέ στο ιστορικό ζαχαροπλαστείο-ξενοδοχείο Ερμιόνιο. Οι ίδιοι ζήτησαν να χορέψουν, να τραγουδήσουν στον πεζόδρομο της πόλης. Έτσι κι έγινε η μετσοβίτικη ορχήστρα του Φώτη Καραφώτη έπαιξε ηπειρώτικους σκοπούς. Έτσι απλά στήθηκε το γλέντι με χορό, τραγούδι. Ο σύλλογος Γρεβενιωτών πρόσφερε στους περαστικούς κρασί, μανιταρόπιτες, τυρόπιτες, πρασόπιτες, όλα γρεβενιώτικης προέλευσης.
Ακολούθησε δεξίωση, γλέντι στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης στο Μπλιούρειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα. Αυθόρμητα ήλθε πολύς κόσμος ο οποίος διασκέδασε μαζί μας.
Εδώ θέλω να τονίσω το μέγα χορηγό του συλλόγου μας, την Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης, που επί τρία συνεχή έτη μας παραχωρεί την αίθουσα για πρόβα του χορευτικού μας δωρεάν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει δημόσια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης με πρόεδρο το Σανίδη Κωνσταντίνο, αντιπρόεδρο το Γρηγοριάδη Γιάννη, Γ.Γραμματέα την Τσακιρίδου Γεωργία, Ταμία τον Καλογερίδη Ιωάννη, οργανωτικό γραμματέα το Λεονταρίδη Ιγνάτιο, υπ. χορευτικού το Σαρηγιαννίδη Γεώργιο, Δημοσίων σχέσεων την Παπαδοπούλου Ρούλα.
Οι Μετσοβίτες καλεσμένοι μας πιστεύω φύγανε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Με την αναχώρησή των τους δώσαμε αναμνηστικό Δίπλωμα συμμετοχής, το θυρεό του συλλόγου μας, βιβλίο, έντυπα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών και το περιοδικό “ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ” του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Εξάρχου Γρεβενών για την περιφέρεια Βεντζίων-Γρεβενών-Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου