Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

38. Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

Η βράβευση: Ο σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης για 6η συνεχή χρονιά βράβευσε  τους Γρεβενιώτες φοιτητές που κατοικούν στην Κοζάνη  με καταγωγή από την Π.Ε
Γρεβενών. Απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος στους σαράντα (αρ.40) φοιτητές ο οποίος συνοδευόταν με βιβλία προσφορά του Δήμου Γρεβενών και της Λ  Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών αρχαιοτήτων Αιανής με το βιβλίο Η ΤΥΜΦΑΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ που αφορά τα πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα. Ο Γραμματέας του συλλόγου στην προσφώνησή του  μαζί με τις ευχές για καλές σπουδές  τους προέτρεψε να συνεχίσουν να αριστεύουν στις πανεπιστημιακές σχολές,  να αναπτύξουν την κριτική ικανότητα, να είναι δημιουργικοί, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, να αποκτήσουν επωφελείς γνώσεις  τα απαραίτητα εφόδια για επαγγελματική κατάρτιση. Η απονομή των επαίνων έγινε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Χαιρετισμοί: Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτριος Μπουκάλης  ευχαρίστησε τους εκατοντάδες Γρεβενιώτες και φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου να συμμετέχουν στην χορευτική εκδήλωση. Αναφέρθηκε για τις προσεχείς δραστηριότητες (παρουσία χορευτικού στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης την προσεχή  Παρασκευή, καθαρά Δευτέρα). Παρουσίασε την ορχήστρα του συλλόγου η οποία αποτελούνταν  από τους Χρήστο Ντάγκαλα στο τραγούδι, τον Τάκη Τζίμα στο κλαρίνο, το Σωτήρη Καστούρα στο βιολί, το Γιώργο  Γκιουλέκα στο λαούτο και τον Κώστα Γιαννούλα στο ντέφι. Στο ποντιακό πρόγραμμα  οι αδελφές Χριστίνα και Αθηνά Κυριακίδου στη λύρα και στο νταούλι αντίστοιχα.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης και ο δήμαρχος Γρεβενών κ.Δημοσθένης Κουπτσίδης οι οποίοι συνεχάρησαν το σύλλογο για τη δραστηριότητα της βράβευσης των σπουδαστών.

 Χορηγοί-Δωροθέτες: Εντυπωσίασε το πλήθος των χορηγών επιχειρηματιών Κοζάνης, Γρεβενών προς το σύλλογό μας. Ακόμη οι δωροθέτες με την προσφορά των δώρων  συνέβαλαν να έχουμε μια πετυχημένη λαχειοφόρο. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τα μέσα ενημέρωσης εφημερίδες, ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά που ανελλιπώς προβάλλουν τις δραστηριότητές μας.
Χορός: Στο χορό οι παραβρεθέντες  χόρεψαν με την ψυχή τους, το κέφι ήταν αμείωτο, ήταν ένα πραγματικό ξεφάντωμα,  οι μουσικοί παίζανε παραδοσιακά τραγούδια κι ο κόσμος χόρευε μέχρι την 5η πρωινή ώρα της Κυριακής. Εκείνο που εντυπωσίασε ήταν η μεγάλη συμμετοχή των νέων. Στην ιστοσελίδα του συλλόγου syllogosgrebeniotonkozanis.blogspot.com ανεβάσαμε τρία βίντεο σχετικά με την εκδήλωση.
Παραβρέθηκαν: Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γρεβενών  Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δασταμάνης, η Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Γρεβενών Κατερίνα Πέτρου, ο αντιδήμαρχος του δήμουΚοζάνης  κ. Γιάννης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φελλίου κ. Ευάγγελος Κουταλής Ρήγας, ο γραμματέας του δ.σ του συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης κ. Ευάγγελος Ντάγκας και το μέλος Κώστας Χρυσάκης. Ακόμη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου ηπειρωτών κ. Τσάντας, των Βοϊοτών κ. Ευάγγελος Παπαγιώτας, ο ταμίας των πολυτέκνων Κοζάνης κ. Νάκας Δημήτριος, η αντιπρόεδρος του συλλόγου Αριστοτέλης κ. Βάσω Πλάκα και ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτριος Λαγιώτης. Χαιρετιστήρια μηνύματα μας έστειλαν οι βουλευτές Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης και Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος. 

Βασίλης Αποστόλου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου